041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Poke v Ciriusu

Maj 22, 2019

V torek, 21.5.2019 so mladi pevci otroškega pevskega zbora Poke sodelovali na glasbeni prireditvi v Cirius-u.

Vsi tamkajšnji učenci so se skupaj s spremljevalci, vzgojitelji, učitelji in drugim osebjem zbrali v glavni avli. V prostor, ki je namenjen odru, so v ozadju postavili prirejene praktikable, ob oboku je bil klavir, v sredini pa je na začetek  čakala skupinica starejših učencev z instrumenti v rokah. Po uvodnem pozdravu organizatorke srečanja Loredane Sajovic smo lahko prisluhnili glasbeni pravljici o debeli repi. Pravljico je sicer pripovedovala učiteljica, a učenci so predstavili v filmskem formatu odgovarjajočo  risanko s svojimi risbicami, dogajanje pa so spremljali z malimi instrumenti. Mentorstvo glasbene pravljice je prevzela Petra Curk.

V drugem delu so glasbeno srečanje dopolnjevale naše Poke. Ob Marko skače, ki je vsako kitico zvenela više in z drugačnim karakterjem, so se pevci pevsko ogreli kar na odru. nadaljevali so s petjem enoglasnih pesmic iz tekmovalnega programa, zaključili pa z ljudsko Vse kar lazi v tercah.

V zaključku je dve pesmici zaigral še šolski kvartet s harmoniko, flavto, baritonom in kitaro.

Sproščena Kekčeva pesem in znana Ko si srečen je prijetno zaokrožila dogajanje.

Opaziti je bilo, da naši pevci niso navajeni  takega občinstva. Upamo, da bomo pri njih še lahko gostovali in se s tem urili v zbranosti na odru. Zahvaljujemo se za možnost gostovanja in posladek.

Nadja Rodman Koradin

Najbolj iskano

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost