041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

OLJKA, ALI TE POZNAM?

Jun 14, 2019

Tak je bil naslov likovnega natečaja, na katerega smo se vključili učenci 5.r Vrhpolje. Učiteljica Sara nam je povedala, da bo na natečaj poslala pet najbolj uspešnih likovnih izdelkov, ki bodo predstavljali našo podružnično šolo. Eden od vseh prispelih izdelkov pa bo nagrajen ter natisnjen na majico tekmovalcev kviza: Oljka, ali te poznam?

Kmalu smo pričeli z ustvarjanjem. Pri delu smo lahko uporabili katerokoli likovno tehniko, likovni motiv pa je bil za vse enak-oljka.

Nastajale so zanimive podobe oljčnih dreves, izdelkov iz oliv, oljčnih nasadov v različnih likovnih tehnikah. Prav vsi smo bili pri delu natančni in učiteljica nas je zelo pohvalila. Ob koncu ure likovne umetnosti smo vsa dela razstavili in ovrednotili. Zelo težko se je bilo odločiti za pet najboljših.

V tem tednu pa je sledilo presenečenje, ki ga je bila deležna prav naša sošolka Mojca Tomažič. Njena slika, na kateri je bila upodobljena steklenica z oljem, ob njen pa oljčna vejica z olivami, je bila izbrana za nagrajeno umetnino. Mojca je po pošti prejela priznanje in nagrado-to pa je bila majica z njenim motivom, ki si jo je takoj nadela. Veselje je bilo neizmerno. Vsi smo ji čestitali in sledil je dolg aplavz.

Učenci iz 5.r Vrhpolje

Najbolj iskano

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost