041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Šola v naravi – 3. dan

Jun 13, 2019

Prvi ropot so učitelji slišali okrog šestih, a smo se že navadili, da v miru počakamo, da se zbudijo tudi ostale sobe. Tudi tokrat nas zajtrk ni razočaral, saj je v samopostrežni obliki ponujal najrazličnejše ogljikove hidrate v neomejenih količinah.

Dan se je nadaljeval tako, kot se običajno nadaljuje – s poukom. Tokrat smo reševali naloge iz angleškega jezika, malo pa tudi matematike. Učiteljice so prejšnje matematične naloge pregledale in trem najboljšim reševalcem za nagrado dale sladek prigrizek.

Pred plavanjem v morju smo tehniko plavanja izboljšali v bazenu, saj nas tam valovitost gladine ne moti pri delu. Ko pa zaplavamo okrog pomola, se jasno vidi, kdo obvlada in kdo ne. Najlepši del plavanja nam učitelji prihranijo za konec. Skakanje v vodo na vse načine nas zelo veseli.

Po popoldanskem počitku smo ugotavljali značilnosti ljudske pravljice Zakaj je morje slano. To je bila na naših potovanjih že tretja pravljica, zato ni bilo težko povzeti njihovih značilnosti. Na obali med borovci so nastajale zamisli za našo morsko pravljico. V osnutkih so se pojavljali morski liki, med čudežnimi elementi najrazličnejše sposobnosti morskih živali, vse so se začele z »Nekoč« in končale z »…in živel/a je srečno…«. Glavna pravljica se je začela pisati v sobi za pisalno mizo in se bo nadaljevala med prostim časom ali pa tudi doma.

Naše popoldansko kopanje se je zaključilo z akvatlonom – tekmovanje v plavanju in teku. Najboljši so bili  Primož, Jan Vidrih in Tim , med dekleti pa   Pika, Hana Živec in Mia. Čestitamo najboljšim!

Zvečer sta gospod Samo in gospod Jože tik pod našimi hiškami postavila velike pripomočke za opazovanje nebesnih teles. Luna se je na začetku sramežljivo skrivala za oblake, potem pa jo je bilo tako jasno videti, da se nam je na trenutke celo zazdelo, da nam od tam mahajo trije Pečjakovi junaki, ki so tja poleteli s cigaro. Opazili smo tudi jupiter in njegove lune.

Učiteljica je pred spanjem pregledala vse rdečice na ramenih in ličkih, včasih namaže tudi pordečele uhlje, a je naša koža iz dneva v dan odpornejša, pa tudi mi smo iz dneva v dan bolj ozaveščeni o tem, kako potrebno je imeti na sebi med plavanjem majico s kratkimi rokavi.

Veselimo se četrtka, saj gremo z ladnjico v Piran. Na radiu Robin se bodo nekateri naši sošolci oglašali okrog 16.45 – prisluhnite nam!

Ogled fotografij je mogoč na tej povezavi:

https://4brazred.weebly.com/fotogalerija.html

Najbolj iskano

(Skupno 199 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost