041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

MINI OLIMPIJADA

Sep 13, 2019

Tako kot že nekaj let zapored, so se tudi letos učenci od 1. do 4. razreda OŠ Draga Bajca in podružnic Vrhpolje, Goče ter Podnanos, udeležili dogodka Mini olimpijada.

Organizatorji želijo s projektom, otrokom predstaviti možnost vpisa v različna športna društva ter jih seznaniti s promocijo olimpijskega gibanja. Moto, ki se ga držijo je »pomembno je sodelovati in ne zmagati«.

Kljub deževnemu vremenu, so se učenci z velikim veseljem vsedli na avtobuse in se odpeljali proti Ajdovščini. Dogodek se je namreč odvil v veliki dvorani Športnega centra Police.

Pred uradnim začetkom, so lahko učenci poslušali olimpijsko himno in zaprisego. Nato se je vsak razred odpravil na svojo postajo in učenci so lahko pričeli z delom. Preizkusili so se v igranju nogometa, rokometa, košarke, plesu ob drogu, karateju, lokostrelstvu, plesu. Nekatera društva pa so predstavila svoje delovanje, npr. plavanje, kolesarski klub, triatlon itn.

Ob zaključku dogodka, so učenci prejeli diplomo za udeležbo. Vsi zadovoljni in polni vtisov, smo se odpeljali nazaj v šolo ter razmišljali, pri kateremu športu bomo v letošnjem letu pridno trenirali. ☺

Darija Bajič

Najbolj iskano

(Skupno 263 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost