041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Tačke pomagačke na obisku v 2.a in 2.b

Okt 10, 2019

V Tednu otroka so drugošolci matične šole gostili prav posebne goste. Na obisk sta prišla prostovoljca Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke. S seboj sta pripeljala kosmatinca Luno in Varvi.

Društvo Tačke pomagačke združuje člane, ki skupaj s svojimi psi obiskujejo različne ustanove. Psi so zvesti, nenadomestljivi družabniki. Ker so spretni motivatorji, so psi dobrodošli pri delu z otroki s posebnimi potrebami, s posamezniki po poškodbah, z onkološkimi bolniki, z oslabelimi, s pacienti z nevrološkimi in degenerativnimi obolenji. Psi razveseljujejo in opogumljajo, uspešno premostijo zadrege ob človeški zadržanosti in odločilno pripomorejo k sproščenemu delovnemu vzdušju. Posameznike ali skupino spodbujajo k aktivnemu sodelovanju, zato so odlični sopotniki tudi mladim in otrokom v vrtcih in šolah.

Drugošolci so z zanimanjem spremljali predstavitev, ki sta jo pripravila vodnika psičk Lune in Varvi. Naučili so se, kako se je potrebno obnašati, ko teče pes za človekom, kako pravilno pristopiti k psu, ki ga ne poznamo in kako je potrebno skrbeti za čisto okolico in skrbno pobirati pasje kakce. Nasmejali so se vragolijam, ki sta jih počela kosmatinca in ju z navdušenjem božali.

Hvala društvu Tačke pomagačke za obisk in toplino, ki smo jo bili deležni s strani vodnikov in njunih psov terapevtov.

Razredničarki Lara in Tanja

Najbolj iskano

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost