041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Tradicionalni slovenski zajtrk

Nov 19, 2019

V petek, 15.11.2019 je na naši šoli potekal TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK.

Učencem smo ponudili živila slovenskega porekla: kruh, mleko, maslo, med in jabolko.

Z A K A J  Z A J T R K ?

  1. Ker se poveča sposobnost učencev za učenje in reševanje ostalih nalog. Če zajtrkujemo, se namreč
  2. dvigne raven glukoze v krvi, kar ugodno vpliva na delovanje vseh telesnih celic, zlasti možganskih.
  3. Učenci dobijo dovolj energije, s tem pa se dvigne tudi njihovo razpoloženje in dobro počutje.
  4. Zmanjša se tveganje za razvoj debelosti.
  5. Z rednim zajtrkom se zmanjša tudi tveganje za primanjkljaj nekaterih pomembnih hranil v prehrani kot so, folna kislina, kalcij, železo, magnezij ter vitamini skupine B, ki so pomembna za normalen razvoj živčevja.

Z besedo in zgledom smo poskrbeli, da bodo

naši otroci zrasli v zdrave odrasle, ki bodo cenili doma pridelano hrano in skrbeli za zdravo okolje.

Tina Bevk

Najbolj iskano

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost