041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

London – sobota

Mar 8, 2020

Sobota je bila v znamenju reke Temze in lepih razgledov, kar so učenci videli takole:
Dan je bil zelo lep in bili smo na veliko razglednih točkah. Najlepši pa je bil London Eye. (Kaja, Maja, Ema)

Danes smo obiskali zvezdarno Greenwich, skozi katero teče greenwiški ali začetni poldnevnik. Nato smo se peljali z ladjo pod Tower Bridge, in se peljali na London Eye. Na koncu smo obiskali še kitajsko četrt in njene znamenitosti. (Jakob, Vid)

Danes smo začeli z ogledom Greenwicha, si tam vzeli odmor za kosilo in pot nadaljevali z ladjico po reki Temzi. Opazovali smo različne mostove in zgradbe ter se izkrcali za ogled London Eye. Ogledali smo si tudi 4D kratki filmček o Londonu in nato odšli na Covent Garden, kjer smo opazovali ulično umetnost. Kasneje smo odšli na Leicester square, kjer smo hodili in opazovali prečudovito kiitajsko četrt, nato pa smo odšli na vecerjo. Končno se je naš dan zaključil in odšli smo v hotel, na poti v hotel pa se je na podzemni železnici zgodil manjši zaplet, zaradi katerega smo na podzemni ostali dlje časa, kar pa nam je dalo priložnost, da smo se bolje spoznali s sovrstniki iz Litije. Tako se je naš dan zaključil in odšli smo spat. (Iris, Tia, Tinkara)

Danes smo se zjutraj najprej odpravili na podzemno železnico in šli do Greenwicha, kjer smo najprej po tunelu pod Temzo obiskali greenwiški poldnevnik, kjer smo imeli zelo lep razgled nad celim mestom. Za kosilo smo jedli tradicionalno jed fish and chips in nato smo imeli prosti čas. Nato smo se z ladjico odpeljali po reki Temzi. Po enourni vožnji z ladjico smo izstopili in odšli proti London Eyu, nato pa si ogledali krajši filmček v 4D projekciji. Obiskali smo tudi Piccadily Cirkus in China town. Dan smo zaključili na trgu Leicester, kjer smo pojedli večerjo in si nekateri ogledali M&M trgovino. (Maša, Vida, Tisa, Maruša)

Dopoldne smo bili po trgovincah za različne spominke. Nato smo šli po tunelu reke Temze na ladjico. Z ladjico smo se peljali do Tower Bridga in naprej. Nato smo šli na London Eye, en krog okoli traja 30 minut. Ko smo prišli z London Eyea, smo si šli ogledali 4D film. Ko se je končal, smo šli na večerjo do trga, kjer smo bili tudi včeraj. (Jan Š., Jan P., Kristijan, Nejc)
Danes smo se zjutraj odpravili proti Greenwichu. Peljali smo se z podzemno železnico. Pofotkali smo začetni poldnevnik in se odpravili na kosilo. Po kosilu smo se z ladjico odpeljali proti znamenitejšemu delu Londona. Najprej smo šli na London Eye. Po tem smo pesačili do kitajske četrti in po tem na Leicester square. Tam smo pojedli večerjo in se odpravili proti hotelu. (Tristan, Nik, Domen)
Sonja Simonič Puc

Najbolj iskano

(Skupno 331 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost