041 619 125 info@os-vipava.si

V sredo, 7. oktobra smo imeli tretješolci prvi KULTURNI DAN. Povabili smo upokojeno učiteljico razrednega pouka gospo Klavdijo Štancar, ki v pokoju kljub vnukom pogreša otroke, zato je prišla med nas.

Ob projekciji ilustracij iz knjige nam je predstavila indijsko pravljico Kralj z umazanimi nogami. Z veseljem in zanimanjem smo pravljico poslušali, kajti po pripovedi nas je čakal kviz. Tekmovali smo v dveh skupinah. Več pravilnih odgovorov si je prislužila skupina fantov, bolj kulturno in umirjeno so odgovarjala dekleta, tako da so zmago z aplavzom zaslužili vsi.

Gospe Klavdiji se vsi prisrčno zahvaljujemo in si želimo, da nas čez leto zopet obišče z novo pravljico.

Delo smo nadaljevali s pogovorom o vsebini in ilustracijo najlepšega dogodka. Nastale so zanimive ilustracije, ki si jih lahko ogledate.
Reševali smo tudi učni list, na katerem so bile v kvadratu iz črk skrite besede iz pravljice v vseh smereh in brane tudi nazaj, kar je bilo kar zahtevno. Ni jih bilo preprosto najti.

Da si kralj ni umazal nog, so mu naredili preprogo v palači in okrog nje in tudi učenci so jo risali in najbolj vztrajni tudi izdelali iz papirja.
Kulturni dan je bil še posebej zanimiv, saj sta učenca iz 3.a prinesla Vitan trobento, David flavto in instrumenta predstavila sošolcem, zatem še ostalim učencem. Ko sta zaigrala, sta nam še bolj popestrila dan, ki smo ga uspešno zaključili.

Razredničarki 3.a in 3.b. Marija Nabergoj

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost