041 619 125 info@os-vipava.si

Kljub temu, da pouk poteka zelo drugače kot običajno, se učenci 2.A Osnovne šole Draga Bajca Vipava pridno učijo in osvajajo nova znanja. Nedavno so doživeli prav poseben mejnik, saj so spoznali še zadnjo malo tiskano črko. Da se tako posebne mejnike obeleži, je že tradicija. Že ko so bili prvošolčki, jim je namreč učiteljica Nadja Kompara pripravila praznovanje poimenovano Črkodan, ki je obelodanil trenutek, ko so osvojili vse velike tiskane črke.

  1. decembra 2020 je bil dan, ko so se naučili tudi vse male tiskane črke in naša drugošolka Sanja je bila mnenja, da je tradicijo treba ohraniti, četudi niso skupaj.

Odločila je, da bomo Črkodan obeležiti s peko mafinov, ki pa niso bili običajni mafini, saj je na vsakega od njih napisala eno malo tiskano črko. Zgodila pa se je nevšečnost, ker sva spekli eno slaščico premalo. A Sanji se je porodila imenitna ideja, da zagato z manjkajočo črko reši tako, da iz vseh mafinov oblikuje prav tisto, ki manjka. Tako je posladek za praznovanje postavila v obliki črke s, ki je tudi začetnica njenega imena.

Med sladkanjem in praznovanjem posebnega dogodka si je naša drugošolka srčno zaželela, da bi naslednji Črkodan, ki bo takrat, ko bo znala vse pisane črke, praznovala v razredu, skupaj s svojimi sošolci in učiteljico Nadjo.


Tina Šček Krušec

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost