041 619 125 info@os-vipava.si

V sredo, 12. 4. 2021, so pevke in pevci Mladinskega pevskega zbora Vipava na videokonferenčno srečanje povabili operno pevko Anjo Šinigoj. 

Učenci so pred srečanjem pripravili vprašanja o njenem šolanju, poklicu in vsakdanjem življenju, na katere je Anja z veseljem odgovorila. V našem popoldanskem druženju smo tako skupaj »razbili« kar nekaj mitov, ki sem jih v učilnici slišala v preteklem mesecu. Anja nam je med drugim pojasnila, da lahko tudi osebe z nizkim glasom ob redni vaji in s pravilno tehniko kmalu posežejo po višjih notah. Presenetila nas je z izborom glasbe, ki jo posluša v prostem času, ko se na njenem predvajalniku ne znajdeta samo klasična in operna glasba, kot so učenci sprva predvidevali, ampak so med predvajanimi pesmimi pogoste radijske uspešnice ter pesmi, ki ustrezajo njenemu trenutnemu razpoloženju. Poslušali smo si nekaj njenih posnetkov, spregovorili o poteku njenega delovnega dne, pripravah na premiero in dosedanjih vlogah. 

Videokonferenčno srečanje se pripravlja tudi za naslednji teden, ko bomo medse povabili študenta zborovskega dirigiranja in solo pevca Toma Varla. 

Neža Jelušič

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost