041 619 125 info@os-vipava.si

V soboto, 26. 6. 2021, je v Vrhpolju potekala javna prireditev Ponosni na Vrhpolje ob obeležitvi 30. obletnice osamosvojitve Slovenije. Slavnostni govorniki na prireditvi so bili Martin Groznik, ki je skupaj z organizatorji ter udeleženci prejel najvišje občinsko priznanje občine Vipava za zaustavitev tankovske kolone JLA v Vrhpolju, župan občine Goran Kodelja in predsednik vlade Janez Janša.

Program se je začel z Zdravljico in dvigom slovenske zastave, nadaljeval pa z mašo za domovino, ki jo je vodil msgr. Jurij Bizjak. Kulturna prireditev se je nadaljevala z uvodnim pozdravom in recitacijami učencev podružnične šole Vrhpolje. Za glasbene točke sta poskrbela Cerkveni pevski zbor Župnije Vrhpolje in Pihalni orkester Vrhpolje.

Po zaključku prireditve je sledila pogostitev. Učenci so prejeli značke ob 30. letnici osamosvojitve Slovenije, mentorice pa značko Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO).

Če si želite pogledati kulturno prireditev, je dostopna na Facebook strani Vlade Republike Slovenije, pod rubriko Videi.

Breda Žvokelj

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost