041 619 125 info@os-vipava.si

Učenci prvih treh razredov podružnične šole Vrhpolje so imeli v petek, 24. septembra, športni dan.

Iz Vrhpolja smo najprej krenili po poteh med vinogradi in travniki. Šli smo mimo Zemona, prečkali glavno cesto Vipava – Ajdovščina, nato pa nas je pot vodila po ozki makadamski cesti tik ob avtocesti. Po avtocesti je peljalo mimo nas nešteto tovornjakov. Prav vsakega voznika smo pozdravljali z mahanjem in odziv je bil nadvse prijeten. Kakšno veselje je bilo, ker nam je skorajda vsak zahupal. Tako nam je pot ob zabavnem pozdravljanju voznikov hitro minila.

Prav kmalu, za prvim ovinkom, smo doživeli še eno presenečenje. Konji, ki so se pasli v ogradi, so se nam kaj hitro približali, ko so nas zagledali. Seveda so pritegnili našo pozornost in stekli smo k ograji. Kar nekaj časa smo jih opazovali in jim ponujali šope trave, pogumnejši pa smo jih božali po glavi.

Mimo Zbiralnega centra za ravnanje z odpadki pod Dolgo Poljano nas je pot vodila do reke Vipave. Tam smo imeli postanek za malico. Po malici smo pot nadaljevali ob reki Vipavi. Prisluhnili smo šumenju reke, metali kamenčke v reko, da smo slišali ob pljusku  vode glasen čof. Glasbo pa smo si nekateri učenci izmišljali tudi kar sami. Ustvarjali smo verze, ki smo jih uglasbili z našimi prelepimi glasovi, palice pa so postale naše priročne violine. Vse nam je bilo pri roki: vinogradi, polja, sadovnjaki, travniki in reka. Tako smo tudi naravoslovci prišli na svoj račun.

Kmalu smo prispeli do Vipave, nato pa nas je čakala še pot do Vrhpolja.

Ja, tak je bil naš športni dan! Ob nabiranju kondicije in preizkušanju naše vzdržljivosti, smo ga tudi prav po svoje obarvali z našo domišljijo. Z veliko potrpežljivosti, vztrajnosti in dobre volje smo premagali dolgo pot. Bil je zares super športni dan!

Učiteljice in učenci 1., 2. in 3. razreda PŠ Vrhpolje

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost