041 619 125 info@os-vipava.si

Spoštovani starši.

Seznanjeni smo bili, da ZD Ajdovščina med otroki naše in občine Ajdovščina zaznava porast okužb med učenci. Na podlagi tega smo se danes na skupnem sestanku z direktorjem ZD, predstavniki VI ustanov, predstavniki občine Vipava in predstavniki občine Ajdovščina dogovorili, da starše učencev še enkrat nagovorimo.

Trenutne okužbe med učenci potekajo v obliki prehlada. Zato marsikdo morebitno okužbo zamenja s prehladom. Vljudno vas prosimo, da pozorno spremljate počutje in stanje vaših otrok in jih v primeru zaznanih znakov (slabo počutje, prehladni znaki, kašelj, vročina, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, izguba vonja in okusa ter bolečine v žrelu) ne pošiljate v šolo. V primeru pojava znakov, se obrnite na pediatra, ki bo v skladu z zdravstveno doktrino tudi ustrezno deloval.

V primeru pozitivnega hitrega ali pozitivnega PCR testa morate takoj obvestiti šolo. Prosim, da obvestilo pošljete ravnateljici Mojci Pev na mojca.pev@os-vipava.si ali na telefonsko številko 041 600 023. Šola bo morala ravnati v skladu z Navodili VI zavodom ob sumu ali potrjeni okužbi s SARS-CoV-2. Poiskali bomo visoko rizične kontakte, ter jih posredovali NIJZ. Z osebami, ki so bile v visoko rizičnem kontaktu bo stik vzpostavil NIJZ, ki bo tudi urejal karantene. V primeru pojava okužbe v oddelku, se bo šolanje za oddelek začelo na daljavo.

Prav tako šoli sporočite, če bo vaš otrok pozitiven na virus na hitrem testu ali samotestiranju.

Starše učencev prve triade, ki vstopajo v šolske prostore pozivam k odgovornemu spoštovanju higienskih ukrepov (pravilno nošenje maske in razkuževanje rok na vhodu šole).

Bodimo odgovorni in spoštujmo higienske ukrepe. Le tako bomo lahko čim dlje ostali v šolskih prostorih.

Želim vam prijeten konec tedna.

Lep pozdrav.

Mojca Pev

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost