041 619 125 info@os-vipava.si

Drugega dne so se razredi menjali pri različnih dejavnostih. 7. a je spoznaval favno in floro Triglavskega narodnega parka, nato pa so se učenci preizkusili v lokostrelstvu. 7. b se je najprej izkazal v lokostrelstvu, nato pa so se odpravili v Naravni rezervat Zelenci. 7. c pa je najprej obiskal Zelence in nato še spoznaval Triglavski narodni park vse do Kekčeve dežele.

Jona in Klara iz 7. b sta povedali, da so se dopoldan najprej odpravili na bližnji travnik, kjer so streljali z lokom v tarče. Prvi so streljali fantje, medtem pa so punce igrale odbojko in badminton. Fantje so dobro streljali. Najboljši rezultat je bil 40 točk. Nato so prišle na vrsto punce. Najboljši rezultat je znašal 44 točk, ki pa žal ni zadostoval za nagrado učitelja Mira (v primeru, da bi presegli njegov rezultat 45 točk, bi jih povabil na pico). Na koncu so tekmovali še fantje proti puncam, rezultat je bil izenačen, saj je bilo 1 : 1.

Katja in Eva iz 7. b pa so opisale popoldanske dejavnosti. Odpravili so se namreč na naravoslovni izlet. Spremljal jih je učitelj Luka. Med pohodom so imeli tudi nekaj postojank. Najprej so se ustavili pri smučišču, kjer se je odvijalo prvo tekmovanje v smuku. Med pohodom so se zabavali, se pogovarjali in izvedeli veliko novih stvari. Ko so prišli do Zelencev, so si z razglednega stolpa ogledali celoten naravni rezervat. Leopoldu se je zdelo najbolj zanimivo dejstvo, da jezero tudi pri hudih zimskih razmerah ne zmrzne in ohranja temperaturo 4 °C zaradi svojih izvirov, ki so kot vrelci iz tal.

V CŠOD so se vrnili v poznih urah, zelo utrujeni, a izlet jim je bil zelo zanimiv.

(Skupno 153 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost