041 619 125 info@os-vipava.si

 V petek, 25. novembra, sva študentki delovne terapije v 4. razredu na podružnični šoli v Podnanosu izvedli preventivno delavnico o varni nošnji šolske torbe.

Delavnica, ki je trajalo eno šolsko uro, je namenjena ozaveščanju otrok o tem, kako se torbo pravilno nosi, kako se jo pravilno dvigne in koliko je torba sploh lahko težka. Izvajamo jo v okviru ameriškega združenja delovnih terapevtov (AOTA). Skozi predstavitev smo se skupaj z otroki, ki so pridno sodelovali, naučili pravilne nošnje in tega da lahko torba tehta le 10% otrokove teže. To je vse presenetilo, saj so bile njihove torbe skoraj dvakrat pretežke. Zato smo po tehtanju skupaj pregledali torbe in se naučili, kaj sodi v torbo in kaj ne, ter tako zmanjšali težo torb.

Otroci so bili nad delavnico zelo navdušeni, saj sami opažajo, da so njihove torbe zelo težke, kar lahko povzroča mnoge zdravstvene težave. V svoji torbi so našli kar nekaj stvari, ki jih niso potrebovali in so samo povzročale dodatno težo.

Nekaj koristnih informacij pa lahko najdete na priloženi zloženki, ki so jo prejeli četrtošolci.

Delavnico sva vodili Elizabeta Ličer in Andreja Tomažič, študentki prvega letnika delovne terapije na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani.

(Skupno 94 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost