041 619 125 info@os-vipava.si

V ponedeljek, 20.12.2021 smo z učenci četrtega in petega razreda matične šole izvedli športni dan Na snegu. Glede na to, da že tri zime nismo mogli na sneg (zaradi ukrepov ali pa zaradi mile zime), je nad nami najprej bdela velika zaskrbljenost. Nekateri učenci že prav dolgo niso bili s sankami na snegu. Učiteljice smo opozarjale na primerna oblačila, obutev, rokavice, kape, šale, čelade, sanke po dva, nahrbtnike, teste, maske,…. vse v skrbi, da ne bi kaj manjkalo. Ob prihodu na smučišče smo učiteljice še naprej opozarjale: navzgor pri strani, ne prehitro navzdol, zavija z levo na levo in z desno na desno, ustavi se pravočasno, …vse v skrbi, da ne bi prihajalo do poškodb.

Po dobre bol ure skrbi na sankališču smo se učiteljice nekoliko sprostile. Kaj kmalu so učenci pokazali zbranost, odgovornost in začelo se je pravo zimsko vzdušje. Sploh ni bilo važno, ali je pametno voziti kepe snega navzgor ali ne, važno je bilo le, da se je kaj dogajalo. Med dodatnimi igrami je bilo skrivanje v igluju, valjenje zaledenelih kep, pa tudi samo ležanje v snegu. K kakšnemu ležečemu učencu smo učiteljice kaj hitro pritekle v bližino in se nekaj metrov stran sprostile, saj je na njihovih obrazih bil vedno samo nasmeh. Hoja navkreber je učencem dala izredno kondicijsko vajo, zlasti tistim, ki so se spustili »po tadolgi« tudi do 50 krat.

Dobra volja se je nadaljevala tudi med potjo domov, ko so učenci skupaj z učiteljicami prepevali sproščene slovenske pop zimzelene melodije. Da je bilo res super, dokazujejo tudi posnetki na tej povezavi: https://video.arnes.si/watch/7z7f2lzv4mfb

 

Nadja Rodman Koradin

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost