041 619 125 info@os-vipava.si

V ponedeljek, 13. decembra 2021, so nas pri pouku španščine obiskali učiteljica in dva učitelja iz Španije, natančneje iz Jereza de la Frontera, ki leži med Portugalsko in Gibraltarjem. Pomešali so se med učenke in z njimi pričeli klepetati. Nad odzivom učenk sem bila še sama presenečena, očitno jih je pritegnila in potegnila španska zgovornost in temperamentnost, saj so skoraj brez zadržkov, predvsem devetošolke, zapadle z njimi v debato. Že čez nekaj trenutkov je bilo slišati predvsem smeh in klepetanje. Sledilo je učenje plesa sevillanas, ki zelo spominja na bolj znani flamenko. Učiteljica Reyes je ob koncu ure pohvalila ples učenk, oba učitelja pa njihovo sodelovanje. (Maruška Rojc, učiteljica španščine)

Vtisi nekaterih učenk ob obisku učiteljev iz Španije:

Bilo je čudovito srečanje z njimi. Že od malega sem si želela slišati kako Španci govorijo in to sem tudi doživela. Tako lepo so govorili. Bili so sproščeni in lepo smo se sporazumevati. Bili so zelo zabavni in veliko smo se nasmejali. To je res bila nepozabna izkušnja. (Maša)

V ponedeljek 13.12.2021 so prišli na našo šolo trije španski učitelji. Carlos, Jose Juan in Reyes. Obisk je bil zelo zanimiv jn nepozaben. Učili smo se marsikaterih stvari, npr. španski ples sevillanas. Vesna je plesala s Carlosom, ker je zmanjkalo deklet za plesati. Z njimi smo se sporazumevali večinoma v španščini, malo pa seveda tudi v angleščini. Zdelo se nam je zelo poučna in nadvse briljantna izkušnja. Upamo, da se še ponovi.

(Vesna, Lena, Julija in Zala)

 

Zelo mi je bilo všeč, ker sem utrdila besedišče in izgovorjavo in ker sem se naučila plesati. Vesela sem, da sem imela priložnost spoznati Špance oziroma učiteljico Reyes ter učitelja Carlosa in Juan Josefa. Bili so zelo prijazni in smešni. Reyes in Carlos sta zelo lepo plesala. Ugotovila sem tudi, da smo s Španci zelo različni. (anonimno)

 

Prihod Špancev na našo šolo nas je razveselil. Lahko bi se več pogovarjali, a smo v španščini začetnice. Kljub temi je bilo zanimivo in poučno. (Hanah, Lili in Tjaša)

 

Nismo razumele, kaj so nas spraševali, ker so to naši prvi meseci učenja španščine. Ko smo plesali, smo se zelo zelo zelo zelo smejali, saj so ves čas ponavljali besedo kruso (cruzo). (anonimno)

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost