041 619 125 info@os-vipava.si

Zahvaljujoč sprostitvam ukrepov se med učence vračajo tudi dejavnosti, ki jih dve leti skoraj ni bilo. Med te vsebine lahko štejemo tudi obisk muzejev in kulturnih predstav. Otrok četrtega in petega razreda na naši šoli je veliko, a ker so oddelki na podružnicah, nekateri tudi v kombinacijah, je tak dan najlažje izpeljati skupaj z obema razredoma.

V torek, 15.3.2022 so si tako naši učenci najprej v Ljubljani ogledali vsebine Mestnega muzeja ali Hiše iluzij, nato pa so sledili koncertu orkestra Slovenske filharmonije, baletnim korakom KGBL Ljubljana ter umetniški besedi Andreja Rozmana Roze, ki ga je Glasbena mladina organizirala v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Vili Škrlatici je bil ukraden zaklad, a ji je bil tudi vrnjen v zahvalo škratov. Sama vsebina morda res ne dosega najnovejših računalniških igric, a nas je Roza vseskozi opozarjal na čustva glavnih protagonistov in na glasbo, ki je ta čustva ponazarjala. Strah, grozo, trepet, razigranost, borbenost in veselje ob koncu so instrumentalisti prikazali z odlomki znanih skladateljev.

Učenci so dogajanju na odru zbrano sledili, kar je učiteljice skoraj malo presenetilo. Tudi muzejske zbirke so pritegnile pozornost mladih radovednežev. Škoda le, da se je zgodila manjša logistična napaka, zaradi katere je ena skupina prispela v Ljubljano prepozno za ogled muzejev, so pa zato lahko uživali v sprehodu po starem mestnem jedru. Organizatorji se tem učencem opravičujemo. Upamo, da bomo imeli priliko, s katero se bomo lahko kako oddolžili.

 

Nadja Rodman Koradin

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost