041 619 125 info@os-vipava.si

Vtisi petošolcev podružnice Vrhpolje

V sredo, 23.3.2022 smo se pri uri gospodinjstva odločili, da bomo šivali vzglavnike.

Nekateri so se odločili za večjo blazino, drugi pa nasprotno. Dve učenki so se odločili, da bosta mami podarili blazino za materinski dan, drugi pa ne.

Na koncu so bile vse blazine dokončane. Meni so bile prav vse lepe. Šivanje je bila zame dobra izkušnja in sem se zelo veliko naučil.

Aljaž, 5.r

V sredo smo se pri uri gospodinjstva učili o blagu in tekstilu. Odločili smo se, da bomo šivali vzglavnike.

Učiteljica Sara je prinesla v šolo blago ter polnilo in začeli smo šivati. Najprej smo izrezali obliko in koščke blaga, ki smo jih potrebovali za dekoracijo vzglavnika. Potem pa smo dekoracijo zašili na vzglavnik. Ko smo to prišili, smo lahko začeli šivati obe ploskvi skupaj. Na koncu smo vzglavnike napolnili z polnilom.

Vsem je bilo všeč šivati. Tako, da je bila odlična zamisel šivati vzglavnike.

Adam, 5.r

Pri uri gospodinjstva smo spoznali tekstil. Nekateri so preizkušali raznorazne vrste blaga. Odločili smo se, da bi lahko iz blaga sešili nek ročni izdelek. Imeli smo veliko idej. Na koncu smo se odločili, da bomo izdelali vzglavnike. Učiteljica Sara je v šolo prinesla raznorazno barvno blago ter gumbe. Vsak si je izbral barvo blaga in začel šivati, seveda je tudi vsak učenec na blago prišil še nek vzorec. Nekateri so svoje vzglavnike tudi dokončali in jih odnesli svojim mamam za materinski dan.

Sara iz 5.r

V sredo, 25.3.2022 smo se pri gospodinjstvu odločili, da bomo dva tedna šivali okrasne blazinice.

Najprej smo si izbrali blago, vtaknili primeren sukanec v iglo ter začeli šivati. Izbrali smo si tudi blago in gumbe za okras blazine. Najprej smo jih prišili na kos večjega blaga in ga nato napolnili z vato. Ko smo za okras prišili ter gumbe, smo začeli šivati dva ostala kosa blaga, da bo nastal vzglavnik. Prišli smo 1dm pred koncem in blazino napolnili z vato nato pa zašili odprtino.

Blazinice so bile končane in vsak od nas si je zaslužil dobro oceno.

Izak Škrlj, 5.r

Pri uri gospodinjstva smo se učili o tekstilu. Učiteljica Sara nam je povedala, da  bomo dobili oceno iz šivanja. Eden izmed učencev je dobil idejo, da bi delali blazine. Začeli smo še isti dan. Ker nam je bilo šivanje zelo všeč, smo to delali tudi med odmori. Nekateri so blazine hoteli dokončati že za materinski dan, zato so morali pohiteti. Nekaterim je res uspelo, drugi pa jih še delajo.

Katerina, 5.r

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost