041 619 125 info@os-vipava.si

Po uspešno izvedeni novembrski delavnici Tehnike sproščanja, ki jo je za zaposlene izvedel Center za krepitev zdravja Ajdovščina, smo se z omenjenim centrom ponovno povezali. Prvo popoldne po počitnicah se je manjša skupina zaposlenih udeležila delavnice Krepitev dobrega počutja.

 

Namen delavnice je bil udeležence opremiti z znanji in veščinami za izboljšanje lastnega dobrega počutja. Po tem, ko je vsak povedal kaj za slednje naredi sam, nam je vodja delavnice predstavila pojem blagostanja ter pomembnost le-tega za dobro počutje. Udeleženci smo posebej obravnavali vsako izmed šestih dimenzij  blagostanja: prijetna čustva, fizično zdravje, zavzetost, odnosi, smisel in dosežki. Najprej smo s pomočjo vprašalnika ugotovili koliko posamezno področje prispeva k našemu dobremu počutju, nato pa se učili načinov, kako ga okrepiti.

 

Zaposleni smo se strinjali, da nas je delavnica spodbudila k razmišljanju o naših močnih področjih, obenem pa tudi o tistih, ki bi si jih želeli še dodatno izboljšati. Za učenje o dobrem počutju se najlepše zahvaljujemo psihologinji iz Centra za Krepitev zdravja, Aneji Kodrič.

 

Pripravila: Živa Vidic

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost