041 619 125 info@os-vipava.si

V ponedeljek, 20. 6. 2022, smo drugošolci naše šole izvedli zadnji naravoslovni dan. Težko smo ga pričakovali, saj smo vedeli, da bomo obiskali Piran.

Zjutraj smo se na avtobusu združili učenci 2.a, 2.b ter drugošolci iz Vrhpolja in Podnanosa. Lepo je bilo srečati prijatelje, s katerimi smo skupaj obiskovali vrtec. Pot je minila v sproščenem in precej glasnem klepetu.

V Piranu smo si najprej ogledali bronastega violinista, Tartinija, ki krasi trg. Po malici smo se odpravili v Akvarij. Tu smo si ogledali veliko vrst rib, školjk, polžev ter drugih morskih živali. Ogled pa nikakor ni minil brez nakupov spominkov.

Sledil je ogled Muzeja podvodnih dejavnosti. Navdušile so nas stare potapljaške obleke in pripomočki, ki so jih nekoč uporabljali potapljači. Na fotografijah smo si ogledali potniško ladjo Reks, ki se je po raketiranju leta 1944 potopila v Koprskem zalivu. Kustosinja nam je povedala, da je bila ladja po potopu za potapljače kot »rudnik železa«. Ob zaključku ogleda je sledilo nagradno vprašanje. Povedati smo morali, zakaj si podmorničarji na podmornicah niso smeli briti obraza. Dva učenca sta si za pravilen odgovor prislužila manjšo nagrado. Poznate pravilen odgovor tudi vi?

Pri cerkvi sv. Jurija smo občudovali prelep razgled na Piran in okoliške kraje. V morju smo opazovali kopalce ter jadrnice. Sprehodili smo se po ozkih ulicah in si privoščili sladoled.

Končno je napočil čas za obisk plaže. Neizmerno smo uživali v čofotanju po vodi ter nabiranju školjk in kamenčkov.

Domov smo se vrnili veseli in polni lepih vtisov.

Drugošolci

(Skupno 94 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost