041 619 125 info@os-vipava.si

V petek, 17. 6. 2022 smo za zaključek uspešnega šolskega leta prvošolce za nagrado popeljali na ogled živali v živalski vrt.

V šoli smo prevzeli malico in se z avtobusom odpeljali do živalskega vrta v Ljubljano. Pot je bila vesela in dolga, saj so učenci komaj dočakali, da smo prispeli na cilj.

Naravoslovno ekskurzijo smo razdelili na dva sklopa, in sicer na vodeno delavnico ter samostojni ogled živali.

S pomočjo vodiča so učenci na vodeni delavnici dobro spoznali male živali – kuščarja, kačo, madagaskarskega ščurka, morskega prašička. Kar nekaj učencev se je opogumilo in so živali prijeli kar v naročje ter se z njimi prav lepo spoprijateljili, drugi pa so raje opazovali živalice v naročju prijatelja.

Skupaj smo si ogledali tudi nekaj najzanimivejših živali. Zelo so nas navdušile puščavske hitre surikate, ki so švigale po puščavskem pesku sem ter tja.

Po učni uri smo se sprehodili še med drugimi živalmi: sloni, žirafami, zebrami, opicami, različnimi pticami, sibirskim tigrom in drugimi. Prav posebna

dogodivščina je bila tudi srečanje z morskim levom, ki je ponosno plaval. Še posebej jih je navdušil spodnji prostor, iz katerega so morskega leva videli čisto od blizu.

Nazadnje smo si vzeli še malo časa za igro na igralih. Čas je hitro minil in navdušeni smo zapustili živalski vrt. Na poti proti šoli smo delili krasne izkušnje in trenutke, ki so se učencem najbolj vtisnili v spomin.

 

Učiteljica Anita Hrovatin

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost