041 619 125 info@os-vipava.si

Teden dni pred koncem pouka, smo petošolci pobarvali steber, kot simbol odhoda iz podružnice.

Pred poukom smo zaščitili zid  in tla okoli stebra. Po koncu tretje ure pa smo v jedilnico prinesli barve in čopiče. Imeli smo vse kar smo rabili in začeli smo s skiciranjem. Najprej smo skicirali (od spodaj navzgor) sadovnjak in trte, nato travnike s cvetjem nato pa griče, hribe in pa visoke gore. Nad gorami pa smo dodali še grb. Dela smo se po skiciranju takoj lotili. Najprej smo pobarvali reliefne oblike, nato smo pa dodali podrobnosti, torej pobarvali smo sadovnjak, dodali reko in pobarvali grb. Steber se nam je zdel dolgočasen in dodali smo še več cvetja, vas ter mavrico. Tako, steber je bil končan in začelo se je že kosilo. Pospravili smo lestev, barve in čopiče. Pospravili smo tudi zaščito. Pojedli smo kosilo in šli domov.

Naslednji dan smo se po kosilu spomnili na rumene zvezde, ki pa jih na grbu ni bilo. Takoj smo jih dodali.

Vsi upamo da bo ta steber ostal tu še dolgo let za spomin, mi pa bomo naslednje leto odšli v 6.razred na matično šolo v Vipavo.

Skozi leto smo se na podružnici zabavali, učili in marsikaj lepega počeli. Zelo se že veselimo odhoda na matično šolo, a smo tudi malo žalostni. Na podružnični šoli smo se počutili domače. V Vipavi bomo pogrešali prijatelje iz Vrhpolja. Imeli pa bomo na izbiro več interesnih dejavnosti in izbirnih predmetov.

Učenci 5.r PŠ Vrhpolje:

Sara, Katerina, Izak, Adam in Aljaž.

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost