041 619 125 info@os-vipava.si

V petek, 10.6.2022 smo se učiteljice in učenci 4.a in 4.b odpravili na zadnji športni dan, ki je bil prav posebej obarvan. Pohod na deponijo odpadkov pri Dolgi Poljani, ki sicer nosi uradni naziv CERO –Center za ravnavnje z odpadki, je vseboval medpredmetno povezavo – ŠPO, NIT in DRU. Med potjo ob avtocesti smo preverjali odzivnost voznikov, ki peljejo skozi našo dolino. Mi smo pomahali,  oni pa so se odzvali na najrazličnejše načine. Nekateri so celo fotografirali to čudno skupinico mahajočih desetletnikov. Tako smo potrdili dejstvo iz DRU, da smo vsi ljudje ena velika skupnost.

Po centru CERO nas je spremljala ga. Nataša Kosmač, ki je poudarila naravovarstveno plat njihovega dela in s toplimi besedami pozvala učence k zmanjševanju odlaganja odpadkov. Ugotovili smo, da je pri njih še marsikaj uporabnega. Še dobro, da smo bili peš, sicer bi verjetno kakšno gajbico, stolček ali celo kolo peljali s seboj nazaj.

Pot nazaj nas je peljala ob hladovini reke Vipave. Preurejena struga je zanimiva tudi za četrtošolce. V največji vročini dneva smo ugotovili, da je njena temperatura zelo nizka, a hoja ob njej je ponujala pravo sprostitev.

Nadja Rodman Koradin

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost