041 619 125 info@os-vipava.si

Na dobrodelni prireditvi ob dnevu Primoža Trubarja so učenci 8. a navzočim predstavili svojo pesniško zbirko z naslovom V naših mislih/考えの中, ki je nastala znotraj projekta SKUM.

Z delom smo pričeli že dobro leto in pol nazaj, ko smo si za cilj zadali izdajo knjige, ki bi povezala vse učence v razredu in predstavljala nek skupen dosežek. Še sami nismo prav verjeli, da bomo zastavljeni cilj dosegli, a po obisku književnika Vanje Pegana pri urah slovenščine in ilustratorke Anke Kočevar pri likovni vzgoji, smo pred seboj imeli izdelane haikuje, opremljene z ilustracijami. Da so se umetnostna dela učencev povezala v celoto, ki jo danes lahko primemo v roke, gre velika zahvala Primožu Kosmaču in njegovim zunanjim sodelavcem, ki so poskrbeli za dokončno oblikovanje pesniške zbirke, vezavo, lom, tisk … Seveda moramo omeniti tudi učitelje Bojana Cerovca, Sonjo Simonič Puc, Vido Trošt, Urško Kumar, Kristino Lavrenčič in Nadjo Rodman Koradin, ki so z malimi ali velikimi deli pripomogli k dokončanju naše sestavljanke.

Po krajšem kulturnem programu je sledila slovesna podelitev pesniških zbirk učencem in druženje ob dobrotah, ki jih je pripravil naš mali šef, Vid Nabergoj. Prisotni so si lahko med drugim ogledali razstavo ilustracij in kupili svoj izvod knjige, ki pa je zagotovo nekaj posebnega. Učenci so se namreč prav v vsako prodano knjigo podpisali. Sredstva, pridobljena s prodajo pesniške zbirke, so namenili šolskemu skladu.

V kolikor bi želeli en izvod naših misli tudi zase, se lahko obrnete na tajništvo šole.

Za pokušino …

Tea Furlan z učenci 8. a

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost