041 619 125 info@os-vipava.si

Šolsko leto se je na matični šoli OŠ Draga Bajca Vipava zaključilo s prireditvijo, na kateri so se učenci 1. do 8. razreda spomnili 31. rojstnega dne slovenske države in pozdravili poletje.

Potem ko dovolimo, da je domoljubje čustvo, ki pomeni ljubiti dom in svoje najdražje, spoštovati svoje prednike in državo, se lahko razvija odnos do lastnega naroda in dosežkov, ki skozi umetnost, kulturo, jezik, šport in številna druga področja narod ustvarja uspešen in prepoznavan. O ljubezni do slovenskega pojejo številne pesmi. Zapeli so jih pevci otroškega in mladinskega pevskega zbora Vipava in recitirale pa so o domovini učenke 7. razreda. Učenci naše šole so se v šolskem letu 2021/22 izkazali na različnih področjih, na kar smo se spomnili s podelitvijo pohvale in priznanja šole, priznanj za dosežke z državnih tekmovanj in nagrad učencem, ki so se izkazali v skrbi za ohranjanje naravnega okolja.

Potem ko so učenci 7. razreda z ritmi bobnov in saksofona pokazali, da jim je umetnost izjemno blizu, je parket šolske telovadnice skupaj z učenci razredne stopnje poplesaval v počitniškem vzdušju nastopov. Prijetne počitnice je nazadnje zaželela gospa ravnateljica in učenci so že odhiteli po zaključna spričevala. Pa nasvidenje do septembra.

 

Mateja Curk

(Skupno 311 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost