041 619 125 info@os-vipava.si

Učenci podružnične šole Podnanos smo imeli oktobra na obisku Planico. Čeprav je še jesen in snega še ni videti niti na vrhu Nanosa, smo se danes preizkusili v smučarskih skokih. Obiskala nas je namreč Mini Planica. To je mobilna skakalnica z značilnostmi prave skakalnice. Namenjena je otrokom in na njej se je preizkusilo že več kot 10.000 slovenskih otrok.

Med seboj nismo tekmovali ali merili dolžine skokov. Vsak, ki je poskusil, je bil zmagovalec, saj je preizkušal lastne meje in premagoval strahove. Na začetku je bil pravi izziv že samo to, kako se zapeljati čez skakalnico in ostati na nogah. Na koncu pa so se nekateri že pogumno odrivali in poskusili narediti lep pristanek. Na ta način so dobili vsaj majhen občutek za šport, ki ga po navadi gledamo po televizijskih sprejemnikih. Učenci so bili pogumni in so  v skokih zelo uživali.

Učiteljice in učenci podružnične šole Podnanos se iskreno zahvaljujemo organizatorjem in Turističnemu društvu in Krajevni skupnosti Podnanos, ki sta ta dogodek tudi finančno omogočila.

Katarina Vitežnik

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost