041 619 125 info@os-vipava.si

Zadnji dan pouka pred jesenskimi počitnicami, smo se učitelji podaljšanega bivanja v Podnanosu, odločili, da učence presenetimo s pečenim kostanjem. Prinesli smo vse potrebno: pribor za peko, nožek za rezanje in kar je najpomembnejše, sladke kostanje.

Kostanj smo najprej narezali, da med peko ne bi prišlo do kakšne neljube »eksplozije«, potem pa smo ga dali v pečico. Ker so bili učenci zelo neučakani, je pri peki pomagala tudi kuharica in nekaj kostanjev spekla kar v kuhinji. Prva porcija ni najbolje uspela, saj so bili kostanji bolj podobni oglju kot pa sladkim sadežem. Potem pa smo se že privadili opreme in naslednja peka je bila že taka kot mora bit.

Kostanje smo ponudili tudi staršem, ki so prišli po svoje otroke, pa tudi nekaj učencev, ki so že zapustili Podnanoške klopi in hodijo že v Vipavo, se je ustavilo pri nas in se posladkalo.

To je bila tudi edina domača naloga pred počitnicami in skupaj smo sklenili, da bomo take dogodke še ponovili, morda tudi s čim drugim, saj ne bi radi čakali še eno leto na naslednje kostanje.

 

PB Podnanos

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost