041 619 125 info@os-vipava.si

23.12. je v okviru namiznoteniškega krožka v telovadnici naše šole potekal 1. turnir v namiznem tenisu, katerega se je udeležilo 21 igralcev od šestega do devetega razreda. Namen obeh turnirjev je selektivne narave, saj bodo najboljši posamezniki predstavljali našo šolo na področnem tekmovanju.

Igralci so bili na podlagi žreba razdeljeni v štiri skupine, kjer so odigrali po sistemu vsak z vsakim. Najboljši trije posamezniki iz vsake skupine so se uvrstili v nadaljnje tekmovanje. Iz skupinskega dela so si točke v medsebojnih dvobojih prenesli naprej. združili sta se skupini A in B v novo nastalo skupino E, ter C in D v novo nastalo skupino F. Iz obeh novo nastalih skupin so se najboljši štirje uvrstili v četrtfinale, od koder je potem šlo vse na izpadanje.

Igralci so prikazali zelo všečne dvoboje in veliko mero povezovalnosti. Videlo se jim je, da jim tovrstnih dogodkov primanjkuje. Na turnirju je bil najboljši posameznik Primož Furlan, ki je v finalu premagal Tilena Krašno z 2:1. Z istim izidom je v boju za tretje mesto Tian Krašna premagal Patricka Lavrenčiča.

Vsak posameznik je na turnirju odigral minimalno 4 dvoboje, najboljši pa celo 10. 

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost