041 619 125 info@os-vipava.si

Veseli december smo na šoli začeli z ustvarjanjem zimske dekoracije. Z učenci smo izdelali hišice iz kartona in z njimi okrasili okna šole in panoje na šolskih hodnikih.

Na hodnik smo postavili tudi smrečico in okraske zanjo so iz das mase izdelali otroci, ki obiskujejo podaljšano bivanje.

Za praznično vzdušje je poskrbela tudi Krajevna skupnost Goče, ki je pred vhod šole postavila veliko smreko in jo okrasila z lučkami. Odzvali smo se tudi akciji o skupnem novoletnem okraševanju domov v našem okolju. Z učenci smo pripravili okraske iz naravnih materialov. Na lesene odrezke iz vej smo prilepili srčke izrezane iz serviet. Okrasili smo tudi ograjo pred šolo z lesenimi deščicami, na katere smo narisali motiv srca. Ob pogledu na tako lepo okrašeno šolo v naših srcih zaigra božično veselje, ki nas vse povezuje in razveseljuje.

Sodelovali smo tudi na šolskem bazarju, učenci 1. in 2. razreda so izdelali voščilnice, učenci v PB-ju pa so izdelali verižice.

V učilnici 4. in 5. razreda smo imeli adventni koledar, v katerem so bile za vsak dan napisane zabavne naloge, ki so jih učenci morali izvesti. Z učenci 2. razreda pa smo pri naravoslovnem krožku delali zanimive poskuse in tudi posejali božično žito.

Na šoli je tudi zadišalo po slastnih piškotih, katere smo z učenci 4. in 5. razreda spekli pri pouku gospodinjstva.

Zadnji dan pouka v tem letu smo učenci podružnične šole Goče pripravili proslavo, s katero smo počastili praznik Dan samostojnosti in enotnosti in prihajajoče božično novoletne praznike. Proslavo smo začeli s slovensko himno. V nadaljevanju nam je zbor zapel pesem o jelenčku Rudolfu. Sledila je recitacija pesmi Tu sem doma ter predstavitev o nastanku naše samostojne države Slovenije. Program so popestrile tudi plesalke in inštrumentalistke.

Po proslavi je sledilo še obdarovanje, nato pa smo se odpravili na sprehod po praznično okrašenih Gočah.

Vabljeni k ogledu fotografij. 

 

Učiteljice podružnične šole Goče

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost