041 619 125 info@os-vipava.si

Osnovna šola Draga Bajca Vipava je bila v okviru akcije Otroci Triglava, ki jo organizira Zavarovalnica Triglav v sodelovanju z Organizacijskim odborom Pokljuka, izbrana za brezplačen ogled biatlonske tekme ženskega šprinta na Pokljuki.

V okviru te akcije smo se učenci 8. b in 8. c v četrtek, 5. 1. 2023, že ob 7.30 zjutraj z avtobusom odpravili na Pokljuko. Prispeli smo okoli 9.40 in šli na krajši pohod do prizorišča, tam pa so nam za malico postregli s krofom in toplim čajem. Po malici smo imeli prosto do nastopa glasbene skupine BQL. Po nastopu smo se vsi odpravili na glavno prizorišče, kjer so se nam predstavili slovenski biatlonci. Anej in Rok iz skupine BQL sta poskrbela za glasbeno vzdušje. Ob 13.30 smo šli na kratek odmor, kjer smo lahko pojedli malico ali pa si postregli s čajem, da smo lažje dočakali tekmo. Ob 14.00 pa se je začela dolgo pričakovana tekma. Bilo je zelo vznemirljivo in napeto. Za najboljše biatlonke na svetu smo navijali šolarji iz vse Slovenije. Zbralo se nas je okrog 2500.

Imeli smo se super, še posebej ob kepanju, drsanju in delanju snežakov. Domov smo se odpravili ob 16.00, v Vipavo pred šolo pa prispeli ob 18.00.

Zelo hvaležni smo za tako lepo izkušnjo, ki bi jo z veseljem še kdaj ponovili.

Hana Živec, 8. c

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost