041 619 125 info@os-vipava.si

Na začetku šolskega leta sem učencem predstavila vse prostore na naši podružnični šoli. Tako smo spoznali tudi šolsko knjižnico. V njej smo z veseljem skupaj poiskali knjige, revije, pravljice in slikanice.

V šolski knjižnici smo imeli tudi svečano podelitev darilne slikanice za prvošolce, in sicer Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib Ide Mlakar Černič. S tem dogodkom smo slavnostno obeležili začetek bralne sezone in dan zlatih knjig. 

S prvošolci smo obiskali tudi Lavričevo knjižnico v Podnanosu. Prijazna knjižničarka nam je predstavila knjižnico in prostor, kjer so shranjene knjige, ki so najbolj primerne za nas. Učenci navdušeno prisluhnejo pripovedovanju pravljic v otroškem kotičku.

Kot mladi bralci si vsak teden pri interesni dejavnosti Bralne urice in knjižnica, ki jo vodi gospa Tjaša Kobal, izposodijo najzanimivejše pravljice in pesniške zbirke.

Na koncu še želja prvošolcev iz Podnanosa: da bi vsi otroci začutili, da se jim z branjem odpirajo velika vrata v nov svet, svet pravljic, pesmic in domišljije.

 

Učiteljica Anita Hrovatin

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost