041 619 125 info@os-vipava.si

Na 8. marec, dan žena, nas je obiskal Ram Cunta, oče našega učenca Venota, ki nam je predstavil poklic gozdarja. O obisku je Nika napisala spodnji članek: 

Nika Gerbec: Obisk

V sredo, 8.3.2023, nas je obiskal Venotov oče Ram Cunta. Prišel nam je opisat svoj poklic gozdarja. K nam je prišel po končani malici in se zadržal dve šolski uri. V šolo je prišel z uniformo. Razlagal nam je o gozdarstvu. Lepo smo se imeli. Pokazal nam je videoposnetek o njegovih izkušnjah. Naredil je power point predstavitev o gozdarstvu. Razkazal nam je njegovo opremo. Lahko smo držali motorno žago. Razložil nam je, kako se pravilno žaga drva in kaj narediš, ko se srečaš z divjo živaljo. Izvedeli smo o njegovih izkušnjah, nesrečah in srečanjih z divjimi živalmi. Dolgo smo ga spraševali. Povedal nam je, katere živali je že srečal. Videl je tudi medveda in sovo. Razložil nam je, da gozdarji vstajajo zgodaj zjutraj in gredo na delo. Delajo samo ob sončnih dnevih. Pojasnil nam je tudi, kako se pravilno podre in zasadi drevesa. Na koncu nas je ga. Elena fotografirala z njim.

Obisk g. Rama Cunte nam je popestril snov o opisu poklica pri slovenščini in nas še bolj povezal med samo. Veseli smo dobrega sodelovanja s starši, saj nas vsako tako srečanje obogati. Hvala, g. Ram Cunta.

Vida Trošt 

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost