041 619 125 info@os-vipava.si

V ponedeljek 17. 4. 2023 vas ob 17 uri vabimo na preventivno predavanje z naslovom Elektronske cigarete in drugi novejši izdelki s tobakom ali nikotinom. Predavanje bo potekalo na aplikaciji ZOOM). Za udeležbo na srečanju se lahko prijavite na povezavi: https://anketa.nijz.si/a/ee5d34b7. Dogodek organizira Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Predavala bo Helena Koprivnikar, zdravnica in specialistka javnega zdravja, zaposlena na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. 

V sklopu enournega dogodka bodo predstavljeni novi tobačni izdelki in izdelki z nikotinom, to so elektronske cigarete (”vejpi”), ogrevani tobačni izdelki in nikotinske vrečke (beli snus).

Predstavljen bo tudi tobak za oralno uporabo (snus ali fuge).

Govora bo o tem, kaj danes vemo o teh izdelkih, zakaj je njihova uporaba še posebej tvegana za otroke, mladostnike in mlade odrasle, kakšna je razširjenost uporabe v Sloveniji in kako te izdelke ureja slovenska zakonodaja.

Po predstavitvi bo čas za vprašanja udeležencev.

Vljudno vabljeni na srečanje. 

Prijava je možna do vključno nedelje, 16. 4. 2023 oziroma do zapolnitve prostih mest. Prijavljenim bomo posredovali povezavo do aplikacije ZOOM v ponedeljek, 17. 4. 2023 dopoldne.

Pripravila ŠSS

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost