041 619 125 info@os-vipava.si

V sredo, 8.9.2021 so imeli učenci 6. razredov prvi športni dan v letošnjem šolskem letu.

Lep dan »indijanskega poletja« smo se zbrali na šolskem igrišču, kjer smo ponovno pregledali kolesarsko opremo, razdelili malico ter odkolesarili proti Ajdovščini.

Pot nas je vodila po novi naravoslovni poti, ob reki Vipavi, do Dolenj. Ob reki Hubelj pa smo prikolesarili vse do bazena Zavoda za šport, v Ajdovščini. Tako smo na ekološko – trajnosten način premagali pot, ter naredili veliko dobrega za zdravje in okolje.

Tam smo spoznali pravila kopališkega reda, pomalicali ter se pripravili na preverjanje plavalnega znanja. Učiteljici športa sta nam ponovno predstavili  kriterije za preverjanje znanja plavanja.

Na bazenu smo pokazali naše plavalno znanje. Po merilih zavoda za šport Planica ( Naučimo se plavati) , smo se dobro odrezali, osvojili smo: 5 zlatih, 17 srebrnih, 45 bronastih delfinov in 1-ga morskega konjička,  od skupaj 68 učencev, ki smo bili preverjeni. Prav vsi učenci pa so dokazali, da so plavalci in so se na plavalnem tečaju ter v šoli v naravi naučili  dobro plavati.

Čas je prehitro minil in časa za kopanje skoraj ni bilo. Tudi v prihodnje si želimo, da bi z plavanje in kolesarjenje prinašalo zdravo, razvedrilno in aktivno vsebino preživljanja prostega časa.

Pot nazaj proti Vipavi, nas je peljala do sotočja rek Hublja in Vipave, kjer smo se čez Napoleonov most, po drugem bregu reke Vipave peljali do Slapa. Čakal nas je samo še spust proti šoli.

Kljub prijetni utrujenosti, smo se bili veseli, da smo v družbi novih sošolcev lepo izkoristili dan.

Aktiv športa

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost