041 619 125 info@os-vipava.si

Naša mala knjižnica

Avtor: | Okt 1, 2020

Projekt Naša mala knjižnica je namenjen promociji bralne kulture ter evropskih avtorjev in ilustratorjev. Sodelujejo tri založbe (slovenska KUD Sodobnost, estonska Päike ja Pilv in hrvaška Ibis grafika), ki želijo najboljše avtorje predstaviti širšemu evropskemu trgu.

Vsaka založba je prispevala nekaj svojih najboljših del za otroke in jih prevedla v dva tuja jezika. Letos bomo tako brali knjige Kiosk, O mišku, ki ni imel sani, Mamin zmaj, Kako prestrašiti pošast, Lekarnar Miško in Petja sprašuje, zakaj je nebo modro.

Za dodatno spodbudo in motivacijo so izbrana dela vključena v Ustvarjalnik. Z različnimi izvirnimi nalogami učenci tako dodobra spoznajo temo predstavljenih knjig. Branje in ustvarjalnost pa čez celo leto spodbujajo še druge zanimive dejavnosti in številne nagradne naloge (izmenjava literarnega junaka, pismo presenečenja, obisk presenečenja, knjižne razglednice, bralni vlakec itd.).
V letošnjem šolskem letu 2020/2021 bomo v projektu sodelovali trije oddelki podružničnih šol. Upamo, da bomo tako navdušeni za branje, da bomo v prihodnjih letih za sodelovanje spodbudili tudi druge učence. Mi že nestrpno pričakujemo začetek projekta.

Anita Čujec

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost