041 619 125 info@os-vipava.si

V četrtek, 9. 6. 2022, smo pred šolo sprejeli g. Miho Deželaka in njegovo ekipo.

Miha se je na svojo plemenito dobrodelno pot po Sloveniji odpravil tudi letos. Že osmo leto zapored! Omogočiti želi, da bi čim več otrok iz socialno ogroženih družin lahko odšlo na brezskrbne počitnice na morje in uživalo med svojimi vrstniki.

Na šoli smo se odločili, da se tej dobrodelni akciji letos pridružimo tudi mi. Otroke in zaposlene smo nagovorili, da se odpovejo kepici sladoleda ali drugi sladki dobroti in denar prispevajo v dober namen. Odziv vseh je bil neverjeten, saj smo skupaj zbrali 1667,54 €.

Ob zvokih harmonike, ki jo je igrala gospodična Tjaša Božič, smo se pred šolo zbrali učenci in zaposleni naše šole. Pridružili so se nam tudi gojenci in vzgojitelji Cirius-a ter dijaki Škofijske gimnazije Vipava.

Ko se je Miha s svojo spremljevalno ekipo pripeljal pred šolo, so ga pozdravili učenci s transparenti, glasnim vzklikanjem in petjem. Miha nas je najprej pozdravil, nato pa mu je Zala Fabčič, učenka 4. razreda podružnične šole Podnanos, zaigrala skladbo na harmoniko. Ravnateljica mu je predala lento z napisom NAJ JUNAK in izročila škatlico z zbranimi prispevki. Svoje prispevke so Mihu predali tudi dijaki Škofijske gimnazije in gojenci Cirius-a.

Zahvaljujemo se vsem, ki so pripomogli k odlično izpeljanemu dogodku. Hvala harmonikašicama, šivilji Jožici Nabergoj in upokojeni učiteljici Lučani Leban. Hvala vsem staršem in otrokom, ki ste akcijo podprli. Hvala tudi vsem zaposlenim na matični šoli.

 

“Zapomni si, da majhna prijaznost ne obstaja. Vsako dobro dejanje ustvari spremembo, ki je brezmejna.” (Scott Adams)

 

Tanja in Lara

Vir: DEVETA ETAPA: Od Sežane do Nove Gorice (Fotogalerija) (radio.si)

 

Vse fotografije si lahko ogledate TUKAJ.

 

(Skupno 188 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost