041 619 125 info@os-vipava.si

Na naši podružnični šoli smo v torek, 21. 6. 2022 obeležili rojstvo Slovenije pred enaintridesetimi leti s proslavo. Hkrati smo se poslovili od letošnjega šolskega leta in vsem zaželeli dolge ter vroče počitnice.

V prireditev nas je popeljala sedma kitica Zdravljice, ki v nas vsakič znova prebudi čisto posebne občutke. Ob deklamacijah smo se nato domovini poklonili še v besedi. Opozorili smo na to, da smo domovina najprej mi, ljudje.

V nadaljevanju kulturnega programa so se s pevskimi, plesnimi in instrumentalnimi točkami predstavili vsi učenci naše šole. Razredničarka petega razreda, ga. Andreja Likar Ivanov, je vsakemu svojemu učencu podelila knjigo z naslovom Počitniška dogodivščina v gozdu, ki je nastala pod peresi petošolcev.

Sledil je nagovor ravnateljice, ge. Mojce Pev, ki je nekaj besed namenila rojstnemu dnevu naše države, nato pa učencem zaželela vesele in brezskrbne počitnice.  

V poletje nas je za konec pospremila pesem s čudovitim naslovom, in sicer Počitnice. Na kitari nas je spremljala učiteljica ga. Katarina Vitežnik. Z radostjo v srcu ter nasmeškom na obrazu smo zapeli počitnicam naproti.

Učiteljica Anita Hrovatin

(Skupno 153 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost