041 619 125 info@os-vipava.si

V novo šolsko leto smo zakorakali s številnimi športnimi aktivnostmi, ki so popestrile naše prve šolske dni in tedne.

6. septembra smo se učenci od 1. do 4. razreda udeležili Mini olimpijade, ki jo vsako leto organizira Športna zveza Ajdovščina. Predstavili so se nam številni športni klubi ter nam omogočili, da smo se lahko preizkusili v različnih gibalnih nalogah, spretnostnih poligonih ter ekipnih in individualnih športih.

7. septembra sta na naši šoli gostovala Lipko in ekipa igrive košarke. Člani ekipe so nam želeli približati košarko z zanimivimi in atraktivnimi dejavnostmi in poligoni. Učenci smo z navdušenjem sodelovali, se preizkušali v vodenju žoge in zabijanju košev. Seveda pa nas je s svojimi vragolijami tudi tokrat najbolj navdušil Lipko.

V torek, 12. septembra pa smo se učenci 3., 4. in 5. razreda odpravili na jesenski pohod k cerkvici sv. Miklava nad Podnanosom. Kljub malce oblačnemu jutru smo veselo in zagnano krenili na pot, ki nas je vodila skozi vas, čez avtocesto, v gozd. Med hojo smo izkoristili čas za klepet s prijatelji, igrali smo se različne gozdne igre, opazovali naravo ter odkrivali prve znanilce jeseni. Po dobri uri hoje smo dosegli naš cilj in sledila je zaslužena malica ter prosta igra.  Ker so nam vojaške vaje na strelišču Mlake preprečile nadaljevanje poti proti Turi na Gradišču, smo se po drugi poti, mimo korit ob cesti na Nanos vrnili nazaj v dolino.

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost