Select Page

Japonsko kosilo

Apr 24, 2017

Učenke japonskega krožka so z mentorico Sonjo Simonič Puc pogostile zaposlene na naši šoli z japonskim kosilom. Za začetek so gostje morale poiskati svoje mesto pri mizah, njihova imena so bila napisana na tradicionalnih origamijih – žerjavih. Pri tem so potrebovale pomoč učenk, saj so bila imena napisana v japonski pisavi.
Dekleta, ki letos obiskujejo japonski krožek, so jim najprej predstavile utrip tradicionalne čajne ceremonije z zelenim čajem matcha, potem pa prikazale pripravo verjetno pri nas najbolj poznane japonske jedi. Suši je v posušeno algo ovit riž, nadevan s surovo ribo in zelenjavo, za izrazitejši okus poskrbi japonski hren wasabi in sojina omaka, v katero se, seveda s palčkami, pomaka koščke sušija.
Sledila je japonska juha ramen, narejena na piščančji osnovi z dodano sojino omako, v kateri smo dobili rezance, meso, gobe, koruzo, špinačo, korenček, por in kuhana jajca. Tudi juho smo pojedli s pomočjo palčk, kar pa je seveda že malce težji izziv.
Za zaključek so učenke pripravile tempuro – na japonski način ocvrte rakce, koščke piščanca, gobe, bučke in cvetačo. Vmes smo pili zeleni čaj sencha.
Sonja Simonič Puc, mentorica japonskega krožka

KOLEDAR DOGODKOV

julij 2020
PTSČPSN
« Jun   Avg »
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   

Dogodki

Najbolj iskano

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)