041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Dan Japonske

Jun 12, 2017

V soboto, 10. junija, je skupina učenk z mentorico Sonjo Simonič Puc obiskala prireditev Dan Japonske v Ljubljani, ki jo organizirata japonsko veleposlaništvo in Genki center. Na razstavnem prostoru je bilo veliko stojnic, ki so predstavljale preko štirideset društev, organizacij in podjetij, ki se na slovenskih tleh ukvarjajo z Japonsko.
Dekleta so se preizkusile v poznavanju japonskih pismenk, risale in barvale so tipične dekliške like iz japonskih mang in animejev, nekatere so se oblekle v tradicionalni japonski kimono in poskusile japonsko hrano. Ogledali smo si prikaz kaligrafije in slikanja s čopičem, poslušali japonsko glasbo na bobnih in videli tradicionalne japonske plese. Srečali smo tudi navdušence nad japonskimi mangami in animeji, ki so bili oblečeni v znane like iz teh japonskih stripov in risank. Klubi, ki se ukvarjajo z borilnimi veščinami, so prikazali svoje spretnosti, mojstri japonske kulinarike pa svoje.
Učenke, ki letos obiskujejo japonski krožek, so bile nad prireditvijo navdušene, upam, da bodo z veseljem spoznavale japonski jezik in kulturo tudi drugo leto.
Sonja Simonič Puc

Najbolj iskano

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost