041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Obisk Lavričeve knjižnice

Jun 7, 2017

Projekt Rastem s knjigo poteka za slovenske sedmošolce že enajstič, tako smo organizirano obiskali Lavričevo knjižnico v Vipavi 6. aprila 2017.

Prvi so se odpravili v javno knjižnico učenci 7. b, mi pa smo se  vključili v predstavitev 3. in 4. šolsko uro. Pričakala nas je prijazna knjižničarka Jasmina, ki nam je o knjižnici in projektu več povedala. Namen tega projekta je osnovnošolce in srednješolce motivirati za branje leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic. Knjižničarka nas je seznanila, kako pogledati, ali je knjiga v knjižnici na voljo, kako podaljšati rok izposoje, kako si gradivo rezervirati … Predstavila nam je tudi bralnik. To je predmet, podoben tabličnemu računalniku, na katerega naložiš elektronske knjige, ki jih lahko bereš. Bralnik je priročnega formata, zato je primeren za vsak žep ali torbico, ima lučko, če je morda pretemno, in je vodoodporen.

Sledila je predstavitev avtorja knjige Kit na plaži Vinka Möderndorferja, ki jo letošnji sedmošolci prejmejo v dar. Mladinsko delo govori o priljubljeni devetošolki Niki, katere razkrita skrivnost spremeni življenje vsem okoli nje. Zadnjih deset minut smo si knjižnico lahko sami ogledali.

Jerneja Trošt, 7. a

Najbolj iskano

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost