041 619 125 info@os-vipava.si

Dogodki

maj 2024
PTSČPSN
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« Apr   Jun »

Arhivi

Prvi šolski dan

Sep 4, 2017

V petek, 1. septembra 2017, je bil za prvošolce prav poseben dan, saj so prvič prišli v šolo. Vrtcu so dali slovo in postali šolarji.

Na šoli smo jih sprejeli s kulturnim programom, ki so ga pripravili učenci 3.a in 3.b razreda pod mentorstvom učiteljice Nadje Kompara in Savice Trošt ter pevci pevskega zbora Poke pod vodstvom učiteljice Nadje Rodman Koradin. Pozdravili so jih z besedo, petjem in plesom. Od tretješolcev so dobili lutki Lili in Bine, ki jim bosta pomagali pri učenju ter se z njimi igrali. Seveda so morali obljubiti, da bodo z njima prijazni. Prvošolce in njihove starše je pozdravila tudi ravnateljica, ga. Mojca Pev.

Po sprejemu v avli so se v spremstvu razredničark in vzgojiteljic pogumno podali proti svojima učilnicama. Toda na vratih jih je čakala ovira, saj v prvi razred ne more kar vsak. Ovire se niso prav nič prestrašili ter jo vsi pogumno in spretno preskočili ter tako simbolno skočili v prvi razred. Po skoku so prejeli še rumene rutke in postali pravi šolarji naše šole, OŠ Draga Bajca Vipava, 18 učencev 1.a razreda  in 16 učencev 1.b razreda.

V učilnici so se s pomočjo lutk Lili in Bine spoznavali med seboj, pokazali nove šolske potrebščine ter prejeli delovne zvezke. Seveda pravega praznovanja ni brez pogostitve. S skupnimi močmi so upihnili svečko v obliki številke ena in se posladkali s torto. Po torti pa je prišel čas, ko so se poslovili od staršev. To so storili kot pravi šolarji, pogumno in le tu pa tam s kakšno majhno skrito solzico. Mogoče je bilo pa staršem bolj hudo kot šolarjem? V krogu so nadaljevali z dejavnostmi spoznavanja, gibanja in umirjanja. Obiskala jih je še ena živalca, želvica Elvica. Kako je prišla v šolo pa so izvedeli ob poslušanju pravljice. Da so že pravi umetniki pa so dokazali, ko so se narisali, tokrat prvič kot šolarje. Čas brez staršev je kar prehitro minil in z glasnim: »Hura za šolo!« smo zaključili naš prvi šolski dan in se  poslovili.

Našim prvošolcem želimo, da jim tudi v prihodnjih šolskih dneh ne bi zmanjkalo poguma,  radovednosti, vztrajnosti, ustvarjalnosti ter veselja in dobre volje.

Učiteljici in vzgojiteljici 1.a in 1.b razreda

 

        

        

Najbolj iskano

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost