041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Od ideje do …

Jan 12, 2018

Knjižnica. To je naš najljubši prostor na šoli. Ta prostor je prijeten, diši po knjigah, tu je še največ tišine in miru. Sem se prijateljice največkrat zatečemo po pouku. In klepetamo in se hihitamo, si šepetamo skrivnosti in pomagamo knjižničarki … In včasih dobimo kakšno dobro idejo.
Ob pogledu na »snežno polico« smo si zamislile, kako lepo bi bilo, če bi mlajši otroci iz nižjih razredov poslušali pravljico in potem nekaj izdelali. Izbrale smo slikanico z naslovom Sneženi mož in snežni kuža.
Priprave so potekale gladko. Z učiteljico PB v prvem razredu Vesno Žvanut smo se dogovorile za prvo srečanje z otroki.
Odpeljale smo jih v zadnji del knjižnice, kjer smo jim prebrale pravljico o dečku, ki je naredil sneženega moža in kužka. Na koncu se je snežak stopil, sneženi kuža pa je oživel.
Sledila je delavnica, ki se je navezovala na pravljico. Po podrobnih navodilih so prvošolčki začeli zapolnjevati dele snežaka, ki smo jih potem izrezali in prilepili skupaj. Vsak je svojega snežaka pritrdil na plakat.
Ker nam je ura uspela, smo se odločile, da bomo pripravile novo pravljico. Katero – je še skrivnost. Ves čas nam stoji ob stani gospa Livija Lango, naša knjižničarka.

Vida Furlan, Tisa Princes Ledinek in Tinkara Lavrenčič

Najbolj iskano

(Skupno 292 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost