041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Stavka na OŠ Vipava

Mar 9, 2018

Spoštovani starši,

zaposleni v slovenskih osnovnih šolah smo se po neuspelih pozivih in pogajanjih z Vlado RS odločili za skrajno sredstvo – stavko. Tako želimo opozoriti na neprimeren odnos Vlade RS do področja vzgoje in izobraževanja ter zaposlenih v njem, do našega vzgojno izobraževalnega dela, ki ni prav nič manj vredno in pomembno od dela drugih zaposlenih v javnem sektorju.

Ker je bila na naši šoli izglasovana stavka in so bila dosedanja pogajanja neuspešna, se bomo zaposleni naše šole pridružili splošni stavki vzgoje in izobraževanja v RS. Stavka bo 14. 3. 2018. (Pravico do stavke opredeljuje 77. člen Ustave RS.) V času stavke tako na naši šoli ne bomo izvajali pouka in drugega vzgojno izobraževalnega dela z otroki.

Zaradi občutljivosti varnosti, predvsem najmlajših otrok prvega triletja, bomo v nujnih primerih in ob vnaprejšnjih dogovorih s starši zagotovili ustrezno varstvo in skrb za otroke.

Varstvo bo potekalo na centralni šoli v Vipavi. Starše, ki bi varstvo nujno potrebovali, prosimo, da o tem obvestite ravnateljico ga. Mojco Pev (041 600 023; mojca.pev@os-vipava.si) ali pomočnico ravnateljice ga. Silvijo Makovec (041 619 128; silvija.makovec@os-vipava.si), najkasneje do torka 13. 3. 2018 do 12.00 ure.

Zavedamo se, da bo naša stavka neposredno prizadela prav Vas in Vaše otroke. Za vse nevšečnosti se Vam iskreno opravičujemo in Vas prosimo za razumevanje.

Stavkovni odbor SVIZ OŠ Draga Bajca Vipava

Obvestilo staršem glavnega stavkovnega odbora SVIZ: 3_Starsem_OS_14. 3. 2018

Najbolj iskano

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost