041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Prvi šolski dan v Podnanosu

Sep 12, 2018

V ponedeljek, 3. 9. 2018, je v podružnično šolo Podnanos zakorakalo kar 73 učencev.

Med njimi so bili tudi naši prvošolčki – 14 mladih nadobudnežev je v ponedeljek prvič prestopilo šolski prag in se podalo na zanimivo pot odkrivanja novega znanja.

Ob 10 uri zjutraj so se prvošolčki skupaj s starši zbrali pred šolo, kjer jih je pozdravila učiteljica in jih povabila do njihovega razreda. Da bi bila njihova prva šolska pot še lepša, so poskrbeli učenci ostalih razredov ter njihove učiteljice. Za prvošolčke so naredil špalir ter jih s petjem popeljali vse do njihovega novega šolskega doma – 1. razreda.

V razredu so odložili torbe ter se posedli v krogu okrog učiteljice, ki jih je že prvi šolski dan popeljala na dogodivščino. Spoznali so lutke racmana Jaka, Lili in Bineta, prisluhnili pravljici Racman in knjiga, reševali zapletene uganke, se igrali spoznavne igrice, se pogovarjali ter prepevali.

Pozdravit jih je prišla tudi gospa ravnateljica Mojca Pev, ki jim je ob tem posebnem dogodku namenila nekaj besed. Spremljal jo je policist Darko, ki je učencem in staršem podal napotke o varnosti v prometu.

Kot se za tako praznično priložnost spodobi, je učence pričakala tudi torta, s katero so se posladkali. Ko so se starši vrnili, so jim prvošolčki ob spremljavi kitare zapeli pesmico Mali modrijan, ki so se jo naučili in tako s petjem zaključili svoj prvi šolski dan.

Vsem prvošolčkom želim, da bi bili pogumni, radovedni, igrivi in vedoželjni celo šolsko leto ter da bi z veseljem hodili v šolo ter se učili novih, zanimivih stvari.

Učiteljica 1. razreda POŠ Podnanos

Fotografije: Dejan Fabčič

Najbolj iskano

(Skupno 188 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost