TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK
Danes smo se pridružili številnim šolam in učencem ponudili zajtrk.
Po tradiciji je slovenski zajtrk sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka.
Vse sestavine so bile nabavljene pri bližnjih kmetih.
Socialno podjetje iz Čepovana, ki je tudi naš dobavitelj sadja za Šolsko shemo EU, je na stojnici predstavilo štiri vrste jabolk: gala, zlati delišes, opal in topaz. Učenci so z degustacijo primerjali sorte po sladkosti in aromi.( Zmagal je topaz.)
Med malico je šolski pevski zbor zapel čebelarsko himno – Slakovega Čebelarja. Posnetek si lahko ogledate na portalu You tube.
Namen tega dogodka je bil učencem privzgojiti pomen zajtrka in spremeniti potrošniško miselnost, da se vse lahko kupi le v velikih trgovskih centrih.
Barbara Kodelja Pavlin
Najbolj iskano
(Skupno 126 obiskov, današnjih obiskov 1)