041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Kulturni dan – 1. razred Lutkovno gledališče Ljubljana

Dec 19, 2018

V ponedeljek, 10. 12. 2018, smo se prvi razredi osnovne šole Vipava, Podnanos, Vrhpolje in Goče, ter 2. razred iz Goč, odpravili v Ljubljano. Za naše male junake je bil to še kako poseben dan.

V Ljubljani smo se z avtobusom pripeljali do Lutkovnega gledališča Ljubljana, kjer smo si ogledali lutkovno predstavo Zajčkova hišica. Po pogovoru o tem, kako se v gledališču obnašamo smo vstopili v dvorano, kjer smo zasedli svoja mesta in prisluhnili izjemno lepi lutkovni predstavi.

Zajčkova hišica je zgodba o tem, kako se lahko vsakemu izmed nas kdaj pripeti nesreča in kako pomembno je, da si takrat med seboj pomagamo. V zgodbi se je nesreča pripetila ubogemu zajčku, kateremu so pomagali žaba, veverica, jazbec in medved. Zajčku je poplava uničila hiško, živali, ki so prišle mimo pa so z veseljem, naklonjenostjo in odločnostjo zajčka potolažile in skupaj z njim so postavile novo hišico. Lisica, ki je fina gospa, pa ne želi pomagati. Raje skuje pretkan načrt, kako bi namesto zajčku, njej postavili novo hišo. Ker pa živali niso neumne, se ji zvijača ni posrečila in ostala je sama. Vsak od nas potrebuje varen dom, kadar pa nas doleti nesreča, je v tem največja sreča, če ti kdo priskoči na pomoč.

Zgodbo, po kateri je bila uprizorjena predstava je napisala pisateljica Anja Štefan, oblikovalca pa sta bila Hinko Smrekar in Hana Stupica.

Po predstavi smo v avli gledališča pojedli malico in se nato odpravili na sprehod po praznično okrašeni Ljubljani, kjer smo si ogledali tromostovje, spomenik Prešernu ter Ljubljanico.

Lepo nam je bilo. ☺

Lara Krečič

Najbolj iskano

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost