041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

DRUGOŠOLCI SMO SPOZNAVALI ŽIVLJENJE NEKOČ

Mar 21, 2019

V petek, 15. marca 2019 smo učenci 2.a, 2.b in 2. razreda iz podružnice Podnanos  imeli naravoslovni dan. Šli smo v Ljubljano, da bi v muzejih spoznali, kako se ohranja spomine na življenje ljudi nekoč.

Razdelili smo se v dve skupini in obiskali dva muzeja. V Narodnem muzeju Slovenije smo najprej postali čisto pravi gusarji, ki so se podali na lov za zakladom. Z  zemljevidom v rokah smo v muzeju našli situlo iz Vač, neandertalčevo piščal, kip Rimljana in mumijo iz Egipta. Končno smo našli še čisto pravi zaklad, v skrinjici so nas čakali bomboni, ki smo se jih zelo razveselili.

Obiskali smo še Slovenski šolski muzej. »Gospod učenik« nas je popeljal v šolski dan 15. sušca leta 1900. Oblečeni v haljice in jopiče smo posedli v stare klopi. Gospod učenik so nam pregledali čistočo rok in nas seznanili s šolskimi pravili. Pravila so bila stroga, zato smo morali zbrano slediti pouku, pravilno odgovarjati na vprašanja in mirno sedeti z rokami na hrbtu. Za kazen smo sedeli na lesenem osličku in klečali na koruzi. Potem smo še računali. Še sreča, da znamo dobro računati, saj nas je gospod učenik dodobra prestrašil s svojo strogostjo in šibo, ki jo je imel v rokah.

Naravoslovni dan nam je bil zelo všeč. Uživali smo pri iskanju zakladov in dokazali, da znamo biti pri pouku tudi mirni in tihi.

Savica Trošt

Najbolj iskano

(Skupno 254 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost