041 619 125 info@os-vipava.si

Dogodki

Arhivi

Obisk v vojašnici

Maj 14, 2019

Učenci 4.a, 4.b in 5.b se v spremstvu razredničark odzvali vabilu ob dnevu odprtih vrat v vojašnici in se v petek, sprehodili po njihovem notranjem prostoru. Med hojo nas je pozdravljalo toplo sonce in naši vistarji – naborniki, ki so ravno zapuščali parkirišče. Že pri vhodu smo učence razdelili v dve skupini, vsako skupino je spremljal en vojak-postovoljec in dve učiteljici.  Ena skupina se je najpresprehodila po vojaškem muzeju 1.svetovne vojne, druga skupina pa si je ogledovala vojaška vozila od zunaj in od znotraj. Čez nekaj časa sta skupini zamenjali dejavnosti.

Vse je bilo zelo zanimivo vsem.

Vsak bi rad čisto vse pogledal in preizkusil.

Pri vsaki postaji je učiteljica priganjala naprej.

Namen obiska ni bil do potankosti seznaniti učence z vsebinami, o katerih poučujejo v vojašnici, ampak zainteresirane učence obvestiti za možnost, da si lahko v popoldanskem času določeno področje po mili volji dodatno ogledajo.

In res je bilo v popoldanskem času mogoče v Vipavi videti gručico naših učencev, ki so po temeljitem  ogledu odhajali domov.

V tem starostnem obdobju se učimo o urejenosti našega kraja, o ustanovah v kraju, pomenu dejavnosti v naši okolici, malo pa tudi zajemamo v zgodovino. Vse te vsebine smo v dobri šolski uri obogatili s prijenimi izkušnjami.

Nadja Rodman Koradin

Najbolj iskano

(Skupno 122 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost